Doe mee aan de Landelijke Zaaidag

Op 22 april is het de Landelijke Zaaidag, een initiatief van de Bijenstichting en Stichting Bijenvrienden. Zij riepen deze mooie dag in het leven om de Nederlandse bijenliefhebbers aan te sporen om bloemzaden voor bijen in te zaaien. Natuurlijk vinden wij van The Honeyguide dit een geweldig initiatief! Het is namelijk ontzettend belangrijk voor onze wilde bijen dat er genoeg drachtplanten in de buurt zijn. Wilde bijen vliegen namelijk vaak maar op een beperkt aantal plantensoorten. Om ervoor te zorgen dat de bijen geen honger krijgen kunnen we met zijn allen bloemzaden zaaien.

Zeven jaar zaaien met Pim

Het is alweer zeven jaar geleden dat oprichter Pim Lemmers begon met de Landelijke Zaaidag. Door middel van sociale media bereikt hij inmiddels duizenden mensen. Hij is dan ook de bedenker van de hashtag #zaaiendoetzoemen. Volg Pim en deel vooral zijn berichten om zoveel mogelijk vrienden aan te sporen om te zaaien! En vergeet niet de hashtag te gebruiken als je foto’s plaatst van jouw mooie bijentuin.

Pim’s instagramaccount

Pim’s twitteraccount

Elk jaar zaait Pim bloemzaden in met kinderen uit Nederland en doneert hij insectenhotels aan scholen door het hele land. Helaas is dat door de coronacrisis dit jaar niet mogelijk. Laten we er daarom met z’n allen voor zorgen dat dit jaar toch één van de meest succesvolle jaren wordt! Samen helpen we de bijen, doe je mee?

Veld met wildbloemen en insecten

Het bloemenmengsel van The Honeyguide

The Honeyguide balt zijn vuist voor de wilde bij. Het helpen van de Nederlandse bijen is namelijk één van de speerpunten van ons bedrijf. Daarom hebben wij een speciaal bloemenmengsel samengesteld voor wilde bijen. Hierbij hebben we rekening gehouden met biodiversiteit en bloeitijden, zodat de bijen het hele jaar door iets te eten hebben. Hiervoor schakelden we de hulp in van Wageningen University & Research om zeker te weten dat het mengsel nuttig is voor bijen die het moeilijk hebben. Bovendien zit het boordevol prachtige bloemen. Het oog wil immers ook wat!

Bestel nu en gebruik actiecode ‘z44id4g’ voor 15% korting op alle bloemzaden. Geldig tot 23 april 2020.